Játék és könyvbemutató az állatok világnapján - Látogass el a Magyar Természettudományi Múzeumba október 4-én

2008. szeptember 23., 16:18
 

Tudod-e, hogy október 4-én az állatok világnapját ünnepeljük? A neves alkalom alapelve az, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, célja pedig, hogy erősítse az ember és állat közötti barátságot. Mi is ünneplünk a Természettudományi Múzeumban október 4-én. Megjelentek az első Mi MICSODA JUNIOR kötetek! Bemutatjuk őket és játékos kvízre is invitálunk. Hozd el a kistestvéredet is!


 

Állatok világnapja
Az állatok világnapjának ötlete 1931-ben született meg, Magyarországon az 1990-es évek után vált népszerűvé. Eredetileg a vadon élő állatokra hívta fel a figyelmet, ma inkább a velünk élő állatok szerepe dominál október 4-én.

Mi is ünneplünk
Ezen a napon mi is kedveskedünk a Mi MICSODA köteteket kedvelőknek: bemutatjuk a nemrég megjelent Mi MICSODA JUNOR köteteket, és játékos kvízre invitáljuk a múzeumba látogató nézőket.

Részletes program
ÁLLATOK VILÁGNAPJA A Magyar Természettudományi Múzeumban - 2008.

Az egyre népszerűbb Zöld napok a természet egy-egy jelenségére vagy problémájára hívják fel figyelmünket. Ezekhez a napokhoz programjaival évente négy alkalommal kapcsolódik a Magyar Természettudományi Múzeum is.


Időpont: 2008. október 4. 10.00 órától 14.00 óráiig

Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum kiállítási épülete, Kupolacsarnok

A programon való részvétel díja: ingyenes

A program leírása:
Az Magyar Természettudományi Múzeumban már több éves hagyománya van a zöld jeles napokhoz kapcsolódó hétvégi családi programoknak. Zöld napi programjainkon elsősorban a kisebb-nagyobb gyerekekkel érkező családokat várjuk a jeles nappal kapcsolatos játékos feladatokkal.
Ebben az évben a hagyományos programot újabb szervezetek ötletei színesítik.
A programon résztvevő gyerekek először egy zöld napi játéklapot kapnak. Ez az útlevél ahhoz, hogy a múzeum Kupolacsarnokában megkeressék mindhárom játékszigetet. Ezeken az Állatok Világnapjával kapcsolatos játékos feladatok, kérdések, kézbe vehető tárgyak várják a gyerekeket. Ha ügyesek (persze minden gyerek az) összegyűjthetik mindhárom helyszín pecsétjét.
Minden gyereket, aki megszerzi a pcséteket, ajándékcsomaggal jutalmazzuk.

Játékhelyszínek:

1. INDÍTÓÁLLOMÁS 2. TESSLOFF ÉS BABILON KIADÓ JÁTÉKSZIGETE 3. GEKKÓ JÓZSEFVÁROS JÁTÉKSZIGETE 4. Múzeum

A  múzeum Kupolacsarnokában ezen a napon könyvárusítás is lesz, a Semsey Andor teremben pedig folyamatos vetítés a Mi MICSODA filmekből.

Mindenkit szeretettel várunk!

 
Nyomtatóbarát verzió
Küldd tovább ezt a cikket barátodnak, ismerősödnek
Ajánld a Mi MICSODA Klubot barátodnak, ismerősödnek

Kapcsolat | Impresszum