Világsiker a Mi MICSODA sorozat!

2006. március 24., 13:54
 

A MiMicsoda sorozatot a Tessloff-Babilon Kiadó jelenteti meg – azokhoz a gyerekekhez szólva, akik szívesen indulnak kalandos, képzeletbeli túrákra a tudomány, a technika és a természet világában. Sok olvasónk szereti a sorozatot, mert könyveink nemcsak szórakoztatóak és érdekesek, hanem nagyon hasznos dolgokról is olvashatnak bennük, sőt van, aki a millióit köszönheti a MiMicsodának!


 
Kezdődhet a kalandos utazás!
Amikor ezeket a sorokat olvassátok, mi már a századik kötet előkészítésével foglalkozunk. Magyarországon ebben a sorozatban jelent meg a legtöbb érdekes könyv a kíváncsi gyerekek számára.
A MiMicsoda könyvek belső borítói tele vannak a sorozatban megjelent kiadványok képeivel. Annyi mindenről szólnak ezek a színes kötetek! A történelem iránt érdeklődők éppúgy találnak érdekes és hasznos olvasnivalót a sorozat köteteiben, mint azok, akiket a természettudományok, az állatvilág vagy a növények világa vonz. Büszkék vagyunk a sorozatra, így különösen örültünk annak a hírnek, hogy a sorozat nemcsak Magyarországon, hanem a nagyvilágban is óriási népszerűségnek örvend.
A gyerekek ma már a világ tizenöt országában olvashatják ezeket a könyveket. Hazánkban 1991-óta jelenik meg a MiMicsoda sorozat, mely legelőször Németországban látott napvilágot, ahol rögtön hatalmas sikert aratott.
Az egyik anekdota szerint egyszer megkérdezték a német „Legyen Ön is milliomos” játék nyertesét, honnan szerezte elképesztő tudását.
A boldog milliomos elárulta a titkot: nemcsak hogy megvan neki a MiMicsoda legtöbb kötete, de alaposan el is olvasta őket!
A nyertesnek így sikerült számos témában átfogó műveltségre szert tennie. A magyar könyvek hasonlítanak a németekre, mégsem pont ugyanolyanok. Mindig bővítjük olyan érdekességekkel a hazai kiadásokat, melyek kifejezetten a magyar iskolások számára fontosak. Szinte nincs is olyan iskolai könyvtár, ahol ne lennének ott ezek a kötetek. A könyvtárosok elmesélték nekünk, hogy az iskolások a MiMicsodákat forgatják a leggyakrabban. Ezekben nem a tananyag szerepel elsősorban, hanem az ahhoz szorosan kapcsolódó, plusz tudnivalók, érdekességek.
Feltárulnak a múlt titkai is!
A magyar gyerekeken kívül ma már Lengyelországban, Csehországban, Grúziában, Hongkongban, Izraelben, a Közel-Kelet számos országában, Kanadában, az USA-ban és Mexikóban is ismerik a sorozatot. Több országban már a televízió is műsorra tűzte azokat az érdekességeket, amiről a Mi Micsoda sorozat könyvei szólnak. A Mi MICSODA TV-sorozatát Lengyelországban, Hongkongban és a Közel-Keleten nézhetik a gyerekek. A filmeket DVD-lemezen vagy videón is meg lehet nézni Hollandiában, Kanadában, az USA-ban, Mexikóban és sok dél-amerikai országban.
A legújabb hírek szerint pedig a sorozat meghódította a koreai és a kínai gyerekek szívét is!
A sorozat nagyon sok kötete foglalkozik a Természet csodáival. Más könyvek a Történelem titkait tárják fel az olvasók előtt. Az sem fog csalódni, akit a Tudomány sérdekel. Ha pedig valaki szeretne naprakész ismereteket szerezni a Technika világából, az is rengeteg érdekességet találhat, amikor átnézi a Mi MICSODA sorozat köteteit. A kékkel jelölt szavak olyan oldalakra vezetnek át, ahol kiderül, a sorozat milyen könyvei szólnak olyasmiről, ami téged érdekel.
Végezetül egy kis dicsekvés! Összeszámoltuk: eddig több mint 2,5 millió Mi MICSODA könyv került fel a magyar gyerekek és könyvtárak polcaira.
 
 
Nyomtatóbarát verzió
Küldd tovább ezt a cikket barátodnak, ismerősödnek
Ajánld a Mi MICSODA Klubot barátodnak, ismerősödnek

Kapcsolat | Impresszum