Meglepetések sora a foci-vb-n - A szurkolók is barátkoznak

2009. február 19., 16:32
 

Mintha belendült volna a futball-világbajnokság: egyre többször lehetnek szemtanúi gólzápornak a rajongók, és egyre több a jó meccs. A www.mimicsoda.hu az elmúlt napok eseményeiből válogatott kedvenc mérkőzései és csapatai közül, és beszámol arról is, miért mondják sokan, hogy az idei vb minden idők legbarátságosabb világeseménye.


 
Még 3 hétig rúgják a bőrt...
Örömből és csalódásból sincs hiány a tizennyolcadik futball-világbajnokságon: az utóbbi egyik okozója a franciák válogatottja, amely szerény eredményekkel és nem túl izgalmas mérkőzésekkel szomorítja el a legkitartóbb szurkolóit is. Hiába, sokan mondták, hogy a francia nemzeti tizenegy öreges és motiválatlan. A Svájc elleni mérkőzésükön a négy évvel ezelőtti formájukat juttatták a néző eszébe: akkor rúgott gól nélkül estek ki. Most ugyan Dél-Korea ellen rúgtak egyet, de mivel az ázsiaiak is betaláltak a francia hálóba, a döntetlen kevés vigasz: lassan eltűnik az utolsó francia reménysugár is…
Nem így az amerikaiaké: a hétvége – és addig a napig a világbajnokság – legjobb mérkőzésén döntetlent játszottak az olaszok ellen, és mindezt úgy, hogy csapatukból a végére már csak kilencen voltak pályán a tíz itáliaival szemben. Az uruguayi játékvezetés hagy némi kívánnivalót maga után, de ez más lapra tartozik. A lényeg: meglepetések sora vár még a szurkolókra! Elég csak a hétfői Ukrajna–Szaúd-Arábia meccsre gondolni, melyen Oleg Blohin tanítványai fantasztikus formajavulással és pazar játékkal leiskolázták az ellenfelet, így a spanyoloktól korábban elszenvedett 4-0-ás vereségüket követően visszahozták a továbbjutási reményeiket.
A résztvevők

És ha már a meglepetéseknél tartunk: a helyszínen drukkolók egyik ámulatból a másikba esnek, ahogy azt tapasztalják: ezen a vb-n mindenki mindenkinek a barátja! Németországban tartózkodó nézők beszámolói szerint előfordult, hogy egy londoni drukker argentin mezben a szerbekkel együtt énekelt, majd sok-sok angol néhány mexikóival karöltve szambázott a brazilokkal. Az már csak hab a tortán, hogy a csehek korábbi legyőzőjükkel, a ghánaiakkal együtt szurkoltak az amerikaiaknak a hétvégén. Sokan azt mondják, a 2006-os minden idők legbarátságosabb világbajnoksága. Ez a legnagyobb meglepetés eddig, azt hiszem…
Ha szívesen olvasnál még többet a futballpályán kívüli eseményekről is, például arról, honnan érkeznek a vb-kre a legmulatságosabb szurkolók, vagy hogy milyen az igazi olasz vagy brazil drukker, lapozd fel a Futballkönyvet! Heti nyereményjátékunk pedig a 2006-os vb-n biztosan menetelő, ötszörös világbajnok brazilokhoz kötődik. Játssz velünk, és nyerj értékes ajándékaink közül!
 
Nyomtatóbarát verzió
Küldd tovább ezt a cikket barátodnak, ismerősödnek
Ajánld a Mi MICSODA Klubot barátodnak, ismerősödnek

Kapcsolat | Impresszum